2009 m. gegužės 26 d., antradienis

Bangkok Love Story


Pirmas filmas, kurį noriu aptarti, yra tailandiečių režisieriaus Poj Arnon kurinys "Bangkok Love Story". Mane asmeniškai jo pabaiga taip sujaudino, jog tikrai būčiau apsiverkus, jei ne kambariokė, sėdinti už kelių metrų veidu i mane :D Taip, grįžtant prie temos.
Filmas sukurtas 2007- aisiais metais pelnė 4 apdovanojimus ir buvo nominuotas 5-ioms nominacijoms. Žinoma, atsiliepimų būtą įvairių, tačiau filmas tikrai nepaliko abejingų. Taigi istorija rutuliojasi šių dienų Bankoke (Tailande). Mehk darbas ne kasdieniškas - žudikas pagal užsakymą. Žudo žmones nesusimąstydamas iki tos dienos, kai jam paliepiama pagrobt, o vėliau ir nužudyti Itt.
Nugabenus pas užsakovą, paaiškėja, jog Itt yra niekuo neprasikaltęs žmogus, o Mehk pagrindinė nuostata - nežudyti nekaltų žmonių, tik blogus dėdes. Čia ir prasideda visas veiksmas, nes Mehk atsisakius nužudyti Itt, visi ginklai atsukami prieš juos abu ir Mehk susišaudymo metu pašaunamas. Itt tampa vieninteliu jį gelbstinčiu žmogumi. Taigi filmo eigoje jų santykiai šiltėja, kol galiausiai įkaista iki atitinkamo momento :D Žinoma, Mehk labai aršiai priešinasi jį užplūdusiems jausmams, nes jo brolis ir motina serga AIDS, o jis pats nepratęs rodyti jausmų, priešingai nei Itt.
Dar pridėkime juos abu medžiojančius užsakovo žmones, veiksmo, dramos ir gal net melodramos elementų - ir gausime visą puokštę filmo siužetą praturtinančių įvykių.
O dėl ko mane taip sukrėtė filmas? Nes pati pati pati pabaiga, buvo tiesiog smūgis į paširdžius - suprasit kodėl tik pažiūrėję, nenoriu spoilinti ir gadinti malonumo žiūrint :)
Iš šio filmo ir yra ta nuostabioji frazė, po blogo pavadinimu, kuri idealiai atspindi filmo idėją :) - If you deny love, can you deny longing?..
Kas man buvo juokinga šitame filme? Jų abiejų pasispoksojimas naktį viens į kitą, galvojant, jog tas, į kurį žiūrima - miega :D Nepratusiai ausiai tailandiečių kalba gali būti kiek juokinga, bet čia ne problema žiūrint filmą.
Aktoriai pasakojo, jog jie nenorėjo bučiuotis, tačiau režisieriaus mintis buvo jiems nepalanki (jie abu heteroseksualūs) :D Tam, kad įveiktų save, įsivaizdavo partnerį kaip savo merginą. Rezultatas buvo toks puikus, jog vieno iš jų mergina tapo šiek tiek paranojiška :D
Faktai:
Metai: 2007
Trukmė: 1.43h
Šalis: Tailandas
Žanras: action, romance, homosexual, drama

Aktoriai:
Rattanaballang Tohssawat as Mehk - Cloud
Chaiwat Thongsaeng as Itt - Brick
Wiradit Srimalai as Mawk - Fog
Chutcha Rujinanon as Saai - Sand


Filmas ir subtitrai čia

Treileris

1 komentaras: